Pamosa

Werkgroep ‘direct voor retail’ bezoekt supermarkt

ZON fruit & vegetables is samen met de paprikatelers die deelnemen in de werkgroep ‘direct voor retail’ druk bezig met de ontwikkeling van nieuwe paprika concepten voor de consument. Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen van de markt, trends en ontwikkelingen zijn de leden van de werkgroep samen met key accountmanager Jorgen Snoijink en product marketeer Geertje Roodbeen medio april een dag op pad gegaan om een aantal supermarkten te bezoeken. Tijdens deze field trip werd in de bezochte winkels van diverse supermarktformules kritisch en met een open blik gekeken naar de totale AGF-afdeling, het paprikaschap, het paprika assortiment, de prijs en natuurlijk de kwaliteit van het product zoals dat in het schap lag.

Duidelijke constatering die op basis van deze winkeltour kan worden gemaakt.

Het paprika assortiment in het AGF-schap breidt gestaag uit, en dat is uiteraard goed nieuws.

Naast de vaste producten zoals de losse paprika en de mixen zin inmiddels de zoete puntpaprika, de volumepacks, snackspaprika’s en ‘buitenbeentjes’ een vast onderdeel  van het totale AGF-assortiment aan het worden, en dit blijft groeien.

Ook op het gebied van de kwaliteit van het product waren de werkgroepleden positief. ‘De kwaliteit is prima, de paprika in het schap zier er over het algemeen goed uit. Je ziet dat het de eerste producten van Nederlandse bodem zijn en ook de prijs is prima te noemen voor de tijd van het jaar,’ aldus oranje paprika teler Frank Bakker uit Sevenum. Een niet onbelangrijk punt van aandacht is het schapaandeel van paprika. Gerelateerd aan de omzet mag er in verhouding meer paprika in het schap liggen, met andere woorden:

Er is  ruimte voor een of meerdere nieuwe concepten.

Eindconclusie van een in meerdere opzichten geslaagde dag: de werkgroep leden hebben zich tijdens deze ronde langs een aantal supermarkten een goed beeld kunnen vormen over de positionering van paprika in het schap en hebben bovendien goed inzichtelijk gekregen dat nieuwe concepten een mooie plek in het schap verdienen.

bron ZON Magazine 3/2019

© 2024 Pamosa

Thema door Anders Norén